Експандираните тефлонови листи

са изработени от 100% мултидирекционално експандиран тефлон /ePTFE/.

Те се състоят единствено от най-висококачествени тефлонови еластомери, които предлагат почти неограничена химическа устойчивост. Поради меката си структура, гарнитурите изработени от експандирани тефлонови листи прилягат перфектно към неравностите и издатините на фланците. Оптималното постигане на необходимата дебелина изпълнява основна функция в постигането на надеждно уплътнение и предпазване от утечка. Уникалната структура от фибри на експандирания тефлонов лист позволява от материала да бъдат изработени здрави, високо адаптивни и издръжливи уплътнения.

Една от най-важните характеристики на листите от експандиран тефлон /ePTFE/ е възвръщаемостта и еластичността - основно изискване за безопасно и надеждно функциониране.

 
 
  
 
С високата си еластичност и оптимална дебелина, в сравнение с други материали, материалът е изгоден  по отношение на обикновените безазбестови уплътнителни листи. Експандираният тефлон успешно предотвратява утечки, необходима му е по-малка поддръжка и с него се постига по-дълъг срок на непрекъсната употреба. Експандираният тефлон може да се употребява навсякъде в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, тъй като отговаря на стандартите на FDA 21 CFR 177.1550.
 
Гарнитурите от експандиран тефлон са идеалният избор при индустриална употреба, в среди с които стандартните уплътнителни продукти не успяват да се справят. Чрез използването на експандирани тефлонови листи се постига оптимално съответствие на оборудването с работните условия  и се поставя силен акцент върху икономичността, реализирана чрез намалени разходи от престои.
 
Продуктов лист: Експандирани тефлонови листи
 

Тип

Размер

[mm]

Дебелина

[mm]

softFlon 10

1500 x 1500

1

softFlon 15

1500 x 1500

1,5

softFlon 20

1500 x 1500

2

softFlon 30

1500 x 1500

3

     softFlon 40   1500 x 1500  4