pdf
Каталог
BELZONA® СЕРИЯ 5000
За защита от физическо, химическо и бактериално въздействие от околната среда

Belzona® 5111 Ceramic Cladding
 
Покритие устойчиво на химическо и абразивно въздействие
 

Създаден за дълготрайна защита на повърхнини от физическо, химическо или бактериално въздействие, продуктът осигурява покритие, което е изключително твърдо, здраво, химически устойчиво, а същевременно гъвкаво и лесно за почистване с широк спектър от детергенти. Belzona 5111 защитава най-различни повърхнини, включително:

 • алуминий
 • тухли
 • черна и неръждаема стомана
 • тухлена и каменна зидария
 • мазилка / гипсокартон

Опаковка:

3,35 lt

Одобрения:

USDA, Rhode Island Department of Transportation

Изтегли брошура:

 


 
Belzona® 5131 EG-Cladding
 
Дълготрайно покритие за защита от влага и атмосферни влияния

 

Използван успешно вече много години като външна защита на почти всички типове сгради и структури, този продукт действа като безшевна термична и водоустойчива бариера срещу различни атмосферни влияния. Belzona 5131 е подходящ за използване върху порести и плътни повърхнини, включително:

 • тухлена зидария 
 • азбестоцимент 
 • каменна зидария 
 • мазилка
 • покрита стомана 
 • рифелована стомана 
 • съществуващи боядисани повурхности, вкл. битумни обработки

 Опаковка:

19 lt

 Одобрения:

 USDA

 Изтегли брошура:


 
Belzona® 5231 SG-Laminate
 
За защита и запечатване на бетонни подове

 

Продуктът, като полагаща се върху подове система в комбинация с противоплъзгащ агрегат, е разработен за защита и здрава запечатка на бетонни подове в индустриални или търговски обекти. Покритието е здраво, без изпаряеми компоненти, има естетичен вид с приятен матов блясък. Лесно се почиства, като същевременно предлага в допълнение и отлична химическа защита.

 Опаковка:

4 lt

Одобрения:

 USDA

Изтегли брошура: 

 


 
Belzona® 5811 Immersion Grade
 
Висококачествено покритие за дълготрайна защита на метални и неметални повърхности
Belzona® 5811 (Immersion Grade) е двукомпонентна система, която се нанася с четка или безвъздушен спрей. Предназначена е за защита на метални и неметални повърхнини, работещи в потопено състояние до 50°С, във водни разтвори и агресивни химически среди. Belzona® 5811 (Immersion Grade) осигурява изключително добра защита срещу въздействието на морска вода, киселини, основи, алкохоли, въглеводородни съединения и атмосферни условия. Защита която е едновременно дълготрайна и икономически рентабилна.
Опаковка:
4 lt ; 16 lt

Одобрения:

USDA, Rhode Island Department of Transportation, Paper Board Industries Co.

Изтегли брошура:

 
Belzona® 5891 HT Immersion Grade
 
За корозионна защита на повърхности потопени в горещи водни и въглеводородни разтвори

Корозията на металната повърхност, причинена от горещи водни разтвори, е разпространен проблем в много области на индустрията. Въпреки, че изборът на подходящ метал може да реши голяма част от този проблем още при проектирането на съоръженията, все пак той съществува, а често и самото оборудването се използва в първоначално непредвидени или неочаквано създадени ситуации. Постоянно нарастващите нужди за по–висока производителност, по-голям обем производство и скъсяване на производствения цикъл, като следствие водят до повишаване на работните температури в опит да се ускорят процесите. Каквато и да е причината, нараства нуждата от покрития за корозионна защита от водни и/или въглеводородни разтвори, с полагане на работната площадка при минимален престой на оборудването. Belzona 5891(HT Immersion Grade) запълва важна ниша за лесно полагащи се корозионно устойчиви покрития, при оборудване работещо в температурния диапазон до 90°С.

Опаковка:
4 lt ; 8 lt
Изтегли брошура:

 

Belzona® 5812 DW - тестов материал
 
За корозионна защита на повърхности, одобрено за контакт с питейна вода

Двукомпонентна, без разтворители система за полагане с четка или спрей за защита на метални и неметални основи при експлоатация в условия на постоянно потопено състояние във вода или водни разтвори, когато се изисква одобрение за контакт с питейна вода. Материалът може да се ползва в условията на постоянно потопено състояние при температури до 50°C и до 150°C в суха среда. Области на приложение: охладителни кули, люкове, арматура, потопяеми помпи, вътрешни и външни покрития на тръбопроводи, фитинги, водни резервозри, стоманени или бетонни прегради, съдове, др.

Опаковка: Тестов материал
Изтегли брошура:  

 


Belzona® 5821 тестов материал
 
За защита на оборудване в потопено състояни и ерозионно износване

Двукомпонентно керамично покритие, без разтворители за полагане с четка или спрей за защита на метални и неметални основи при експлоатация в условия на постоянно потопено състояние във водни разтвори. Показва отлична устойчивост към корозия / ерозия. Материалът може да се ползва в условията на постоянно потопено състояние при температури до 50°C и до 150°C в суха среда. Области на приложение: охладителни кули, водни кутии, потопяеми помпи, люкове, химически замърсени области, отпадъчни канали и резервоари, вътрешни и външни покрития на тръбопроводи, утаечни биореактори, морски буйове, стоманени или бетонни прегради, вкопани тръбопроводи и структори, резервоари, др.

Опаковка: Тестов материал
Изтегли брошура:  

Belzona® 5831 ST Barrier
 
Защитно покритие толерантно към полагане на влажни и омаслени повърхности

Двукомпонентна, без разтворители система за полагане с четка за защита на метални и неметални поверхнини, работещи в условия на потапяне във водни разтвори. Температурният диапазон на изпозване на продукта в потопено състоянив е между +40°C / -40°C. Области на приложение: специално създадена система за полагане на влажни, омаслени от нефтопродукти и потопени във вода конструкции.

Опаковка: 4 lt ; 16 lt
Изтегли брошура:  

Belzona® 5841 
 
Покритие за защита на горещи метални повърхности от корозия под изолацията

Двукомпонентно, без растворители покритие за защита на стоамнени конструкции от корозия под изолацията. Системата е специално разработена за полагане върху горещи поверхности с температури от 30 до 80°C. Стандартно продуктът може да работи в суха среда до +220°C. Области на приложение: тази система на Belzona осигуряване защита от корозия на стоманени конструкции, покрити с термоизолация.

 

Опаковка: 1 kg, 8 kg
Изтегли брошура:

Belzona® 5851 HA Barrier
 
Епоксидно покритие за полгане върху горещи повърхности за корозионна защита

Еднокомпонентно покритие на основата на термоактивируема смола и устойчиви към корозия инертни пълнители. След втвърдяване материалът е стабилен и устойчив на корозия. Покритието е  специално предназначено за нанасяне върху горещи поверхности с температури от 70 до 150°C и без необходимост от предваритекна подготовка на поверхността. За много типични приложения продуктът и термически стабилен до +150 °C. Области на приложение: система на Belzona обеспечаваща защита от корозия на стоманени конструкции, покрити с термоизолация.

 

Опаковка: 1,5 kg, 8 kg
Изтегли брошура:

Belzona® 5892 тестов материал
 
Защитно покритие за оборудване работещо при високи температури

Икономично, ефективно двукомпонентно покритие, издържащо на високи темпаратури в условия на постоянно потопено състояние  във водни / въглеводородни разтвори с температура до 95°C. Покритието издържа на почистващо пропарване при температурах до 210°C. Този материал осигурява отлична защита от корозия при високи температури и е устойчив към широк спектър от химически вещества. Области на приложение: системи за питехна вода за бойлери, резервоари за кондензат, охладители, изпарители, топлообменници, съдове за гореща вода, тръбопроводни системи, сепаратори, резервоариза съхранение на горещи разтвори, др.

 

Опаковка: 4 lt ; 10 lt
Изтегли брошура: