Полезна информация

Резервни части Volvo Penta - вече с две години гаранция

Инвестирайте в сигурността

Как да се грижите най-добре за Вашият двигател

Volvo Penta Green Commitment

Volvo Penta IPS

Right Choice - Оригинални Volvo Penta резервни части за по-стари двигатели

 

Размерите на винтовете обикновено се дават в две величини, например, 14х17 (това не се отнася за DP винтове (двойни), размерите на които се дават по специални начини). Първата величина се отнася за диаметъра на винта – 14” (A). Втората величина се отнася за стъпката на винта – 17” (B).
Въртящият винт описва окръжност (A) – диаметърът на тази окръжност е също диаметърът на винта.

Стъпката на винта се отнася за разстоянието (преден или заден ход), което винта изминава, описвайки една пълна окръжност – това може да бъде сравнвено с болт, който се завърта в дърво. Тъй като водата няма твърдост, винта ще се движи от около 70 до 90% от тази дистанция, (D). Останалите 10 до 30% разлика се наричат приплъзване, (C).
Когато се сменя винта, съществено е да се подбере подходящ такъв. Трябва ли да се върти по посока на чосовниковата стрелка или обратно.
Понякога може да е трудно да откриете размерите върху винта. В такива случаи, измерете от центъра на главината на винта до върха на един от лопусите и тогава умножете резултата по две.

 

Високоскоростни винтове

Увеличената площ на високоскоростните винтове ги прави по-подходящи за употреба при по-мощни двигатели и високи обороти. При бързите лодки те осигуряват скорост, а така също и че тежко натоварените ще се движат по-бързо, и имат по-добра икономичност. Притежават отлични характеристики на заден ход, което означава по-бързо и безопасно маневриране.

Пълна гама 2-, 3- и 4-лопусни бронзови винтове. Предназначени за валове с диаметър от 25mm до 45mm.
  Винтове с подвижни лопуси – 2-, 3- и 4-лопусни.

 

Всички винтове се предлагат с ляво и дясно въртене.

 

Моля, изберете от какъв Volvo Penta винт се нуждаете:
                                                       
                                    Гребни винтове                                          Винтове с подвижни лопуси