Полезна информация

Резервни части Volvo Penta - вече с две години гаранция

Инвестирайте в сигурността

Как да се грижите най-добре за Вашият двигател

Volvo Penta Green Commitment

Volvo Penta IPS

Right Choice - Оригинални Volvo Penta резервни части за по-стари двигатели

2-лопусните винтове са отлични за повечето лодки. Силно скосената форма превръща повече от мощността в скорост за максимална ефикасност и минимум шум, и дизайнът осигурява, че лопусите винаги ще се отварят при подаване на газ и ще се затварят при свободно плаване. Голямата площ на лопусите допринасят за отличната работа на винта. Подходящ е за двигатели с мощност между 5 и 40 к.с. и се предлага в 6 размера с няколко различни стъпки и площ на лопусите 25%.
3-лопусните винтове осигуряват алтернатива за тези, които са избрали фиксирани винтове за по-добра скорост на заден ход и тези, които са избрали стандартните 2-липусни винтове с подвижни лопатки, но се нуждаят от по-добра маневреност. Подходящи са за двигатели с мощност между 25 и 60 к.с. и се предалгат в 6 размера с няколко различни стъпки и площ на лопусите 36%.
4-лопусните винтове с подвижни лопатки са разработени за ветроходни лодки с по-мощно двигатели. Предлагат изключителна маневреност. Скоростта на заден ход е напълно равностойна с тази на фиксираните винтове. Подходящ е за двигатели между 55 и 155 к.с. и се предлагат в 3 размера с няколко различни стъпки и площ на лопусите 48%.