Thordon се използват
при циркулационни
водни  помпи в много
атомни централи по
целия свят

Приложения на Thordon за помпи

Компанията Thordon Bearings проектира и произвежда широк спектър от лагери за помпи в индустрията - с водно или конвенционално смазване. Thordon може да работи успешно при следните типове вертикални помпи: за охлаждаща вода, циркулационни, дренажни, канални, пожарни, подсушаващи, за изпомпване от дълбоки кладенци, отводнителни, потопяеми, нагнетателни, шнекови и много други.

Thordon Bearings произвежда няколко категории на помпени лагери, които сами по себе си предлагат специфични предимства при работа. От тях може да се намери оптимален вариант във всеки конктретен случай за приложение при помпите:

 •Thordon XL: отличен за приложения с водно смазване и минимален сух старт 

 •Thordon SXL: предпочитан избор за работа при сух старт, с по-нисък коефициент на триене и еднакъв период на износване и абразионна устойчивост както Thordon XL

 •Thordon Composite: специално създаден за осигуряване на изключително дълъг период на износване при работа в условия на силна абразия.

 •ThorPlas© : може да се използва за приложения при лагери работещи в среда с относителна липса на абразия и температура на водата до 80°C.

Лагерите за помпи от Thordon SXL, XL и Composite също така могат да се доставят и вградени в метална втулка.

Здравите и абразионно устойчиви сегментни уплътнения за вала на помпите от Thordon SXL предлагат продължителен период на износване, намалени разходи за циклична подмяна и много по-лесно манипулиране/монтаж без повреди, в сравнение с уплътненията на база композитни материли карбон-графит.